Grillowane ziemniaki i szparagi z bazylią i parmezanem
Grillowane ziemniaki i szparagi z bazylią i parmezanem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, cienkie ziemniaki, świeżo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj Szparagi Z Masłem Bazyliowo-Parmezanowym, Rozbite Czerwone Ziemniaki Z Bazylią I Parmezanem, oraz Szparagi, pieczarki i pomidory Sauté ze świeżą bazylią i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 9-na 13-calowej patelni, wymieszać ocet, olej, pieprz i 1/2 łyżeczki soli.
Ziemniaki pokroić w plastry o grubości 1/4 cala; dodać do patelni i wymieszać, aby pokryć.
Spryskaj wnętrze 11-lub 12-calowego kwadratowego kosza na zawiasach za pomocą sprayu oleju do gotowania (lub lekko szczotkuj olejem). Podnieś ziemniaki z patelni, rezerwując marynatę; ułóż w jednej warstwie w koszu i zamknij.
Zerwać i wyrzucić twarde końce szparagów; dodać szparagi do marynaty na patelni i wymieszać, aby pokryć. Spryskaj wnętrze innego 11-lub 12-calowego kwadratowego kosza na zawiasach za pomocą sprayu do gotowania (lub lekko szczotkuj olejem). Wyciągnij szparagi z marynaty, ułóż w jednej warstwie w koszu i zamknij (jeśli masz tylko 1 koszyk, gotuj warzywa w kolejności).
Przygotować Grill do bezpośredniego ogrzewania (patrz poniżej). Gdy jest gorąco (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund), Ustaw kosz z ziemniakami na grillu; obracaj często, aż ziemniaki będą złote i miękkie po przekłuciu, w sumie 6 do 8 minut. Po ugotowaniu ziemniaków 5 minut, ustawić kosz ze szparagami na grillu; obracać często do miękkości po przekłuciu, około 5 minut. Warzywa nakładają się nieco po przekręceniu kosza; wstrząsnąć, aby je rozłożyć, aby gotować równomiernie.
Ugotowane warzywa wyjąć z grilla. Szparagi wrzucić na deskę i pokroić na 2-calowe kawałki; powrócić do marynaty.
Dodaj ziemniaki do marynaty.
Liście bazylii cienko pokroić; dodać do warzyw na patelni i delikatnie wymieszać.
Wlać mieszaninę na talerz.
Dekoruj gałązkami bazylii. Połowę parmezanu rozsypać na warzywach.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej; dodać pozostały ser i sól do smaku.
Uwagi: do jednoczesnego gotowania warzyw potrzebne są 2 kosze grillowe na zawiasach lub ruszt do gotowania z małymi otworami. Kosze grillowe na zawiasach są sprzedawane w sklepach z grillem; wybierz jeden z uchwytami, które pasują do twojego grilla. Można również użyć ruszt do gotowania (sprzedawane w sklepach zaopatrzeniowych grill, jak również) z małymi otworami.
Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić wystarczająco dużo brykietów, aby pokryć ognisko w jednej, solidnej warstwie (potrzebujesz około 75). Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, po 15 do 20 minutach rozłóż je na ognisku w jednej warstwie.
Pozwól im spalić się do pożądanego ciepła.
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, obróć wszystkie palniki do góry i zamknij pokrywę na 10 minut. Dopasuj palniki do pożądanego ciepła.