Grillowane warzywa z sosem jogurtowo-Tahini
Grillowane warzywa z sosem jogurtowo - Tahini wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do 4 Lipca. Mieszanka pieprzu, soli, tahini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wspaniały jesienny Grill: Grillowany łosoś Ras El Hanout i Za ' atar, warzywa w jogurtowym sosie tahini, Tabouleh, Grillowane warzywa z kuskusem i sosem jogurtowym, oraz Falafel z jogurtowym sosem Tahini.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury za pomocą obu palników. Po podgrzaniu należy obrócić lewy palnik na średnie ciepło (pozostawić prawy palnik na dużym ogniu).
Połącz pierwsze 5 składników i 1/4 łyżeczki soli, mieszając trzepaczką.
Połączyć olej i paprykę w małej misce.
Mieszanka oleju pędzla równomiernie na grzyby, pomidory, bakłażan, i radicchio.
Posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Zorganizować warzywa po prawej stronie grill rack( na dużym ogniu); grill warzywa 8 minut lub aż po prostu przetargu, obracając raz. Przenieś wszelkie warzywa na lewą stronę stojaka grillowego (na średnim ogniu), jeśli zrobią to szybciej.
Na talerzu ułożyć warzywa.
W razie potrzeby posypać posiekaną natką pietruszki.