Grillowane Szaszłyki Halloumi
Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 33 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, liście tymianku, młode ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane Szaszłyki Warzywne Halloumi, Grillowane szaszłyki Halloumi z sosem Kolendro-Tahini, oraz Grillowane klopsiki, Halloumi i szaszłyki do squasha dla dzieci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce ubij razem oliwę z oliwek, ocet, zioła, płatki czerwonej papryki i oliwki i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Dodać ser i ziemniaki i wrzucić, aż całkowicie pokryte. Przykryć i włożyć do lodówki, aby marynować przez 1 do 2 godzin.
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu.
Drewniane szaszłyki moczyć w wodzie, aby zapobiec ich przypaleniu. Szaszłyk 1 kawałek sera, następnie ziemniaki, a następnie kolejny kawałek sera na każdym szaszłyku.
Umieść szaszłyki na dobrze naoliwionym grillu i gotuj przez 3 do 4 minut na stronę.
Wyjmij szaszłyki z grilla na talerz i podawaj z mżawką marynaty.