Grillowane piersi z kaczki i endywia z olejem Rozmarynowo-jałowcowym
Grillowane piersi z kaczki i endywia z olejem Rozmarynowo-jałowcowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 45g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.36 za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz belgijską endywię, sól i pieprz, jagody jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj Morelowe Grillowane Piersi Z Kaczki, Grillowane piersi z kaczki z jeżynami, oraz Grillowane piersi z kaczki z sosem wiśniowo-śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz 1/2 szklanki oliwy z oliwek z rozmarynem i jagodami jałowca. Dusić na małym ogniu przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na co najmniej 20 minut.
Cykorię posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na niskim ogniu, obracając się, przez około 20 minut lub do momentu, gdy endywia będzie prawie miękka.
Endywia przekładamy na talerz i przykrywamy luźno folią.
Piersi kaczki przyprawiamy solą i pieprzem i grillujemy, skórką do dołu, na umiarkowanie gorącym ogniu przez 4 minuty. Przekręć piersi kaczki i grilluj przez 3 minuty dłużej dla średnio rzadkich.
Przenieść kaczkę na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć na około 5 minut. Pokrój piersi kaczki w poprzek o grubości 1/2 cala i ułóż plastry na dużym rozgrzanym talerzu. Dodać endywii na krótko do grilla, aby podgrzać, a następnie dodać do półmiska.
Kaczkę skropić olejem rozmarynowo-jałowcowym i podawać.