Grillowane małże i Chorizo w bulionie pomidorowo-szafranowym

Grillowane małże i Chorizo w bulionie pomidorowo-szafranowym
Need a dairy free main course? Grill-duszone małże i Chorizo w bulionie pomidorowo-szafranowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 662 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz zrębki hickory, pietruszkę z płaskim liściem, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tequila Chorizo małże na grillu, Małże gotowane na parze w szafran & wiosenny zielony bulion, oraz Capellini Z Małż I Małży W Bogatym Bulionie Szafranowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Przebić dno jednorazowej patelni foliowej kilka razy czubkiem noża. Patelnia z gazetą lub ręcznikami papierowymi; umieść 2 filiżanki wiórów drewnianych na papierze na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
3
Bulion i kolejne 6 składników (przez pomidory) połączyć w średnim rondlu żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Umieść jednorazową patelnię na 1 stronie stojaka grillowego; zapal gazetę długim zapałką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
5
Umieść rondel po drugiej stronie stojaka grillowego. Cover grill. Doprowadzić sos na wolnym ogniu i grillować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Zdjąć rondel z grilla i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Umieść poblano i kukurydzę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Przykryć i grill 10 minut, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Dodaj zieloną cebulę i chorizo, ściąć boki w dół, do grilla rack; przykryć i grill 4 minut lub aż poblano jest blackened i zwęglone i kukurydza jest lekko zwęglone, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Umieść poblano w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
10
Odstawić na 5 minut. Obrać i wyrzucić skórki; pokroić poblano na pół wzdłuż. Odrzuć łodygi, nasiona i błony. Posiekać poblano, posiekać ziarna z kolby kukurydzy, pokroić zieloną cebulę i pokroić w kostkę chorizo; dodać do mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
BulionBulion
NasionaNasiona
KukurydzaKukurydza
11
Dodaj pozostałe 1 szklanki wiórów drewnianych do jednorazowego patelni. Powrót rondel do Grill rack. Przykryj grill i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
12
Umieść małże na stojaku do grillowania. Przykryć i grillować przez 2 minuty lub aż małże po prostu zaczną się otwierać. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Dodaj małże do mieszaniny bulionu; przykryć i grillować przez 4 minuty lub do całkowitego otwarcia muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
BulionBulion
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Wyjąć rondel z grilla; wymieszać natkę pietruszki i sok. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
15
Miejsce chleb na grill rack, i grill 1 do 2 minut z każdej strony lub do tosty. Mieszanka chochli do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
ChochlaChochla
16
Podawać z pieczywem z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn