Grillowane małże i Chorizo w bulionie pomidorowo-szafranowym
Need a dairy free main course? Grill-duszone małże i Chorizo w bulionie pomidorowo-szafranowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 662 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz zrębki hickory, pietruszkę z płaskim liściem, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tequila Chorizo małże na grillu, Małże gotowane na parze w szafran & wiosenny zielony bulion, oraz Capellini Z Małż I Małży W Bogatym Bulionie Szafranowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Przebić dno jednorazowej patelni foliowej kilka razy czubkiem noża. Patelnia z gazetą lub ręcznikami papierowymi; umieść 2 filiżanki wiórów drewnianych na papierze na patelni.
Bulion i kolejne 6 składników (przez pomidory) połączyć w średnim rondlu żaroodpornym.
Umieść jednorazową patelnię na 1 stronie stojaka grillowego; zapal gazetę długim zapałką.
Umieść rondel po drugiej stronie stojaka grillowego. Cover grill. Doprowadzić sos na wolnym ogniu i grillować przez 15 minut.
Zdjąć rondel z grilla i ogrzać.
Umieść poblano i kukurydzę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Przykryć i grill 10 minut, obracając od czasu do czasu.
Dodaj zieloną cebulę i chorizo, ściąć boki w dół, do grilla rack; przykryć i grill 4 minut lub aż poblano jest blackened i zwęglone i kukurydza jest lekko zwęglone, obracając od czasu do czasu.
Umieść poblano w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
Odstawić na 5 minut. Obrać i wyrzucić skórki; pokroić poblano na pół wzdłuż. Odrzuć łodygi, nasiona i błony. Posiekać poblano, posiekać ziarna z kolby kukurydzy, pokroić zieloną cebulę i pokroić w kostkę chorizo; dodać do mieszaniny bulionu.
Dodaj pozostałe 1 szklanki wiórów drewnianych do jednorazowego patelni. Powrót rondel do Grill rack. Przykryj grill i gotuj na wolnym ogniu.
Umieść małże na stojaku do grillowania. Przykryć i grillować przez 2 minuty lub aż małże po prostu zaczną się otwierać. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Dodaj małże do mieszaniny bulionu; przykryć i grillować przez 4 minuty lub do całkowitego otwarcia muszli.
Wyjąć rondel z grilla; wymieszać natkę pietruszki i sok. Przykryć i ogrzać.
Miejsce chleb na grill rack, i grill 1 do 2 minut z każdej strony lub do tosty. Mieszanka chochli do misek.
Podawać z pieczywem z grilla.