Grillowane karczochy z sosem Kaparowo-miętowym
Grillowane karczochy z sosem Kaparowo-miętowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 75 godzin. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka płaskiej sardeli, oliwy z oliwek, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane Karczochy Z Kaparem Aioli, Kotlety Jagnięce Z Grilla W Sosie Pomarańczowo-Miętowym Jogurtowym, oraz Szybko duszone karczochy dla dzieci z czosnkiem, miętą i pietruszką.
Instrukcje
Połączyć 1 qt zimnej wody i soku z cytryny w dużej misce. Pracując z 1 karczochem na raz, odchylić zewnętrzne liście, aż oderwą się blisko podstawy i wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż odsłonięte liście będą bladozielone u góry i bladożółte u podstawy. Przyciąć spiczaste końcówki liści nożycami kuchennymi, a następnie wyciąć cienki kawałek z końca łodygi, aby odsłonić świeży przekrój. Wykończ ciemnozielone włókniste części od podstawy i łodygi karczocha, uważając, aby nie zerwać łodygi. Połówki karczocha wzdłuż.
Usuń rozmyte centrum i wszelkie spiczaste wewnętrzne liście. Umieścić w misce z wodą cytrynową.
Karczochy odsączyć, następnie gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą (1 łyżka soli na 5 qt wody) do miękkości, około 8 minut.
Odcedzić i przenieść do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym (średnio-wysokie ciepło dla gazu).
Wrzucić karczochy z olejem w misce. Olej grill rack, następnie grill karczochy, Wyciąć Boki w dół, pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając raz, aż złoty kolor w miejscach, 6 do 8 minut.