Grillowane karczochy z sosem Kaparowo-miętowym

Grillowane karczochy z sosem Kaparowo-miętowym
Grillowane karczochy z sosem Kaparowo-miętowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 75 godzin. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka płaskiej sardeli, oliwy z oliwek, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane Karczochy Z Kaparem Aioli, Kotlety Jagnięce Z Grilla W Sosie Pomarańczowo-Miętowym Jogurtowym, oraz Szybko duszone karczochy dla dzieci z czosnkiem, miętą i pietruszką.

Instrukcje

1
Połączyć 1 qt zimnej wody i soku z cytryny w dużej misce. Pracując z 1 karczochem na raz, odchylić zewnętrzne liście, aż oderwą się blisko podstawy i wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż odsłonięte liście będą bladozielone u góry i bladożółte u podstawy. Przyciąć spiczaste końcówki liści nożycami kuchennymi, a następnie wyciąć cienki kawałek z końca łodygi, aby odsłonić świeży przekrój. Wykończ ciemnozielone włókniste części od podstawy i łodygi karczocha, uważając, aby nie zerwać łodygi. Połówki karczocha wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarczochKarczoch
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Usuń rozmyte centrum i wszelkie spiczaste wewnętrzne liście. Umieścić w misce z wodą cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Karczochy odsączyć, następnie gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą (1 łyżka soli na 5 qt wody) do miękkości, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedzić i przenieść do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
5
Dobrze spuścić.
1
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym (średnio-wysokie ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Wrzucić karczochy z olejem w misce. Olej grill rack, następnie grill karczochy, Wyciąć Boki w dół, pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając raz, aż złoty kolor w miejscach, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podawać skropione sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn