Grillowane kanapki Wegetariańskie z ricottą, rukolą i balsamicznym
Pan-grillowane kanapki Wegetariańskie z ricottą, rukolą i balsamicznym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 17g białka, oraz 41 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka rukoli, olej roślinny, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kanapki z ricottą, rukolą i jajkiem sadzonym, Kanapki z ricottą, rukolą i jajkiem sadzonym, oraz Kanapki z grzybami Portabello z rukolą i balsamicznym Aioli.
Instrukcje
Umyj dużą patelnię grillową olejem roślinnym i podgrzej na średnim ogniu.
Przed grillowaniem wrzucić warzywa z oliwą z oliwek, czosnkiem, solą i pieprzem. Grilluj warzywa partiami, aż będą ładnie zabarwione i miękkie, około 6 do 8 minut na partię.
Pokroić chleb na 6-calowe kawałki.
Wytnij kawałki wzdłuż, ale nie idź do końca.
Na dolną połowę chleba rozprowadzić grubą warstwę ricotty.
Wymieszać rukolę z oliwą z oliwek, octem balsamicznym oraz solą i pieprzem do smaku.
Ułożyć rukolę na wierzchu warstwy ricotty. Następnie dodaj obfite ilości różnych grillowanych warzyw.