Grillowane kanapki Gruyère i Tapenade z oliwek
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 252 kalorie, 11g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka zapakowanych w olej suszonych pomidorów, pomidor, ser parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowana kanapka Gruyere, Cheddar i oliwkowa Tapenada, Marokańskie Kanapki Z Marchewką I Hummusem Z Zieloną Oliwką Tapenade, oraz Marokańskie kanapki z marchewką i kozim serem z zieloną oliwką Tapenade.
Instrukcje
Wyjąć ze słoika 4 suszone pomidory i 2 łyżki oleju. Zachowaj pozostałe pomidory i olej do innego użycia. Odstawić 1 łyżkę oleju.
Połączyć pomidory, 1 łyżka oliwy, oliwki, i czosnek w mini robocie kuchennym; proces, aż w większości gładkie, skrobanie boki miski raz.
Po jednej stronie kromki chleba posmarować pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Rozprowadzić 1 1/2 łyżki mieszanki oliwek na każdej z 4 kromek chleba, strona oleju w dół. Top każdy kromka chleba z 1 łyżka sera, 2 plastry pomidora, i 1/2 uncji Gruyre. Top każdy z pozostałych 4 kromki chleba, strona oleju do góry.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj kanapki do patelni.
Umieść żeliwną lub inną ciężką patelnię na kanapkach; naciśnij delikatnie, aby spłaszczyć kanapki (pozostaw żeliwną patelnię na kanapkach, podczas gdy gotują). Gotować 2 minuty z każdej strony lub aż ser topi się i chleb jest tosty.