Grillowane antrykoty z masłem ziołowym
Grillowane Ribeyes z masłem ziołowym wymagają około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 955 kalorii , 69 g białka i 73 g tłuszczu . Za 8,34 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ziół prowansalskich, octu winnego, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Ta ocena jest solidna. Masło czosnkowo-ziołowe , miecznik z sosem ziołowym i pieczeń z żeberek w panierce ziołowo-solnej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej, zamykanej torbie plastikowej wymieszaj pierwsze osiem składników.
Dodaj steki; zamknij woreczek i obróć, aby pokryć. Schłodź w lodówce przez noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Wymieszaj przyprawy do steków i posyp nimi steki.
Steki grilluj, przykryte, na średnim ogniu lub w odległości 7,5–10 cm od ognia, przez 5–7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średnio wysmażonego 160°, dobrze wysmażonego 170°).
W przypadku masła ziołowego w małej misce ubij masło, pietruszkę i chrzan, aż się połączą. Nałóż 1 łyżkę masła ziołowego na każdy stek.