Grillowana Sałatka Z Tuńczykiem Niçoise

Grillowana Sałatka Z Tuńczykiem Niçoise
Grillowana Sałatka z tuńczyka Niçoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Na $7.98 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz dressing, kapary, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest świetne. Spróbuj Sałatka Nicoise Z Grillowanym Tuńczykiem, Grillowana Sałatka Z Tuńczyka Niçoise, oraz Grillowana Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Szoruj ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Umieść mokre ziemniaki w kwadratowym naczyniu do pieczenia o średnicy 8 cali; przykryj papierem woskowym. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
MikrofalówkaMikrofalówka
Papier WoskowanyPapier Woskowany
4
Dodać fasolę do naczynia; przykryć. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 minut lub do czasu, gdy warzywa będą miękkie; odcedzić. Spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
5
Podczas gdy warzywa gotować, połączyć dressing i estragon. Odstawić 1/4 szklanki mieszanki opatrunkowej; szczotkować pozostałą mieszankę opatrunkową nad rybą. Steki z grilla na dużym ogniu 3 minuty z każdej strony lub do średnio rzadkich (140 do 14
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
EstragonEstragon
StekStek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
lub pożądany stopień doness. (Nie rozgotować lub ryby będą trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Ułóż zielenie na 4 talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
8
Odcedzić ziemniaki i fasolkę szparagową; cienko pokroić ziemniaki. Ułóż ziemniaki, fasolkę szparagową, jajko i oliwki na zieleni. Każdą sałatkę udekorować stekiem, posypać kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
KaparyKapary
ZieloniZieloni
OliwkiOliwki
StekStek
JajkoJajko
9
Mżawka z zastrzeżonym opatrunkiem.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn