Grillowana Polenta z pikantnym stekiem
Grillowana Polenta z pikantnym stekiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 799 kalorii, 40g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz polenta, mielony kminek, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kremowa Polenta z grillowanym stekiem i pieczonymi pomidorami, Grillowany Pikantny Stek Ze Spódnicą, oraz Grillowany stek Curry z pikantną soczewicą.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Połącz 1 łyżeczkę oleju, 1/2 łyżeczki soli, kminek, proszek chile i pieprz; równomiernie natrzeć stek.
Dodaj stek na patelni; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć stek z patelni; odstawić 5 minut.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Podczas gdy stek odpoczywa, posmarować Pozostałe 1 łyżkę oleju po obu stronach plastrów polenta; posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Dodaj polenta na patelnię; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Ułóż 2 plastry polenty na każdym z 4 talerzy; podziel awokado równomiernie między porcje. Top każdej porcji z około 3 uncji stek, 2 łyżki liści kolendry, 2 łyżki queso fresco, i 2 łyżki salsy.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.