Grillowana jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem
Grillowana jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.06 za porcję. Jeśli masz sos sojowy, musztarda dijon, czosnek i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowana noga jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem, Grillowana noga jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem, oraz Rozmaryn i czosnek Grillowana noga jagnięcina.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić tłuszcz powierzchniowy na mięso.
Leżeć jagnięcina bez kości bok do góry. Małym ostrym nożem wykonaj małe ukośniki (1 cal długości, 1/2 cala głębokości) na całej powierzchni mięsa.
Pokroić gałązki rozmarynu na 1-calowe kawałki. Włóż kawałek rozmarynu i plasterek czosnku równomiernie do każdego ukośnika.
W głębokiej, niesłyszalnej misce lub 2-galonowej plastikowej torbie na żywność, wymieszaj wino, cukier, sos sojowy i musztardę.
Dodać jagnięcinę i obrócić równomiernie, uważając, aby czosnek i rozmaryn pozostały w plastrach. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić, obracając od czasu do czasu, co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Aby przygotować grilla, rozpal 60 brykietów z węgla drzewnego w grillu z pokrywką. Gdy węgle są w większości pokryte szarym popiołem (około 30 minut), wciśnij równe porcje na przeciwległe strony paleniska; umieść patelnię ociekową na środku. Aby utrzymać temperaturę, dodaj 6 brykietów z każdej strony. (Lub włączyć grilla gazowego na wysoki, i podgrzewać, pokryte, przez 10 minut, a następnie dostosować do gotowania pośredniego.)
Umieść lekko naoliwiony grill 5 do 6 cali nad węglami.
Leżeć jagnięcina na grillu; rezerwy marynaty.
Mięso umyć połową marynaty.
Przykryć grilla (otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny). Gotować, aż termometr włożony do najgrubszej części mięsa rejestruje 140, o 40 protokół.
Wymieszać w połowie z pozostałą marynatą.
Przenieś mięso na deskę do rzeźbienia.
Dekoruj dodatkowymi gałązkami rozmarynu.
Pokroić w cienkie plasterki, aby służyć.