Grillowana cukinia, fasola i ser quesadilla

Grillowana cukinia, fasola i ser quesadilla
Przepis Grillowana cukinia, fasola i ser quesadilla mogą być wykonane w około 30 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 776 kalorii, 42g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jest idealny do 4 Lipca. 187 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukinii, oliwy z oliwek, chilli i tortilli z mąki. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Maślana fasola, grillowana cukinia, pieczona czerwona papryka i sałatka z chorizo, Deep Fried Bean and Cheese Quesadilla, oraz Mango, Czarna Fasola I Kozi Ser Quesadilla.

Instrukcje

1
Podsmażamy cebulę na połowie oliwy przez około 5 minut lub do miękkości. Wymieszać przez czosnek i kminek. Gotować na małym ogniu przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2
Dodać pomidor czysty, fasolę pinto i kilka łyżek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola PintoFasola Pinto
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Rozgrzać, następnie rozgnieść tylnym widelcem i doprawić.
4
W międzyczasie plasterki cukinii wrzucić do pozostałego oleju z odrobiną przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Miejsce na gorącej patelni i gotować przez kilka minut z każdej strony do miękkości i grill oznaczone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Miejsce z jednej strony.
7
Ser, chili i kolendrę wymieszać w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Rozłóż fasolę czystą ponad połowę tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Ułożyć na plastrach cukinii i roztrzepać mieszanką serową. Top z pozostałych tortillas, naciskając dwa razem. Gotować partiami na gorącej patelni, ostrożnie obracając, przez około 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ser zacznie się topić, a tortille będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Podawać w Klinach.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Quesadillan w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn