Grillowana Brukselka
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Grillowana brukselka może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Mieszanka oliwy z oliwek, brukselka, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest znakomite. Spróbuj Grillowana Brukselka, Grillowana Brukselka. Lubię je, oraz Grillowane Pikantne Brukselki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać grill do średniej.
Odciąć koniec łodygi brukselki i usunąć wszelkie żółknące zewnętrzne liście.
Włożyć brukselkę do dużej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej miski i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty.
Dodać oliwę z oliwek, czosnek, musztarda, papryka i sól i wrzucić do połączenia. Pozostawić kiełki do ostygnięcia, aż można obsłużyć je. Szaszłyk 4 do 5 brukselek na każdy metalowy szaszłyk z końcami łodygi skierowanymi w tym samym kierunku, pozostawiając co najmniej 1/2 cala między każdym kiełkiem.
Umieść szaszłyki na grillu z końcem łodygi najbliżej płomienia. Przykryć i gotować przez 5 minut. Przekręć szaszłyki i nadal gotować przez kolejne 5 protokół.
Podawać jako jest lub dla dodatkowego smaku, usunąć kiełki z szaszłyków, zwrócić je do oryginalnej miski i wrzucić z pozostałej mieszaniny oleju i czosnku przed podaniem.