Grill-pieczone zioła-potarte piersi indyka
Grillowo-pieczone ziołowo-potarte piersi indyka to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 304 kalorie, 28g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, tymianek, szałwię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grill - pieczony indyk z ziołowym masłem musztardowym, Pieczona Pierś Z Indyka Natarta Ziołami, oraz Indyk z ziołami.
Instrukcje
Wymieszać wodę, sól i cukier w dużym pojemniku, aż sól i cukier się rozpuszczą. Zanurz piersi indyka w solance.
Umieść pojemnik w lodówce i solance na 8 do 12 godzin.
Tuż przed wyjęciem indyka z solanki w małej misce wymieszaj masło, czosnek, oregano, tymianek, rozmaryn, szałwię, majeranek, musztardę, sól, pieprz, skórkę z cytryny i pokruszoną czerwoną paprykę.
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami wewnątrz i na zewnątrz. Za pomocą palców delikatnie oddzielić skórę od mięsa pod piersiami.
Rozprowadzić 1/3 masła ziołowego pod każdą pierś.
Rozłóż pozostałą 1/3 masła ziołowego na zewnątrz piersi.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po obu stronach rusztu z węglem drzewnym i umieść patelnię foliową między dwoma stosami węgli.
Połóż kawałek drewna na stosie węgli. Przykryć grill i pozostawić do rozgrzania przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Piersi indyka umieścić na ruszcie grillowym umieszczonym nad patelnią foliową, przykryć, ustawiając górny otwór wentylacyjny naprzeciwko kawałka drewna. Gotować, aż natychmiastowy termometr odczytu rejestruje 71° w najgrubszej części piersi, o 1 1/2 do 2 godzin.
Wyjąć indyka z grilla i pozostawić na 20-30 minut na wolnym powietrzu.
Usunąć piersi z kości, pokroić, i służyć.