Grejpfrut Gwiazda Anyż Granita
Grejpfrut Gwiazda anyż Granitan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Ten deser ma 166 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka różowego soku grejpfrutowego, cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Delikatne ciasteczka czekoladowe z grejpfrutem i anyżem gwiazdkowym, Herbatniki z anyżem gwiazdkowym, oraz Anyż Gwiaździsty Wieprzowy.
Instrukcje
Doprowadzić wodę, cukier i anyż do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Odrzuć anyż i chłodny syrop. Wymieszaj syrop do soku.
Zamrażać w płytkiej metalowej patelni, mieszając od czasu do czasu (co około 40 minut) widelcem, aż płyn zamarznie i będzie ziarnisty, około 6 godzin. Tuż przed podaniem zeskrobać widelcem, rozbijając grudki.
* Granita może być wykonana 1 tydzień wcześniej i utrzymywana w stanie zamrożonym, pokrytym.