Greckie proso Saganaki z krewetkami i Ouzo

Greckie proso Saganaki z krewetkami i Ouzo
Greckie proso Saganaki z krewetkami i Ouzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz cebulę, jumbo shell-na krewetki, chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć proso można śledzić to danie główne z Budyń z prosa bezmlecznego z morelami jako deser. Wiele osób robiło ten przepis, a 197 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grecki Sernik jogurtowy z ouzo-gotowanymi figami, Krewetki Saganaki, oraz Krewetki Saganaki.

Instrukcje

1
1 Aby przygotować proso, doprowadzić wodę, proso, liść laurowy i sól do wrzenia w rondlu 2-quart. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ProsoProso
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, na 5 do 10 minut. Odsączyć, usunąć liść laurowy i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
3
2 w międzyczasie zrób saganaki.
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub dużym rondlu o grubym dnie na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać cebulę, czosnek, chile, i sól; gotować, mieszając często, aż cebula zmięknie i zamienia światło złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
SólSól
6
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż ciemnieje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
7
Dodaj pomidory z sokami i pieprzem; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać lekkie wrzenia i gotować, odkryte, przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PieprzPieprz
8
3 wymieszać z prosem i zielonymi oliwkami. Smak soli i pieprzu i dostosować (pamiętając, że oliwki i ser feta mogą być dość słone).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwki ZieloneOliwki Zielone
Ser FetaSer Feta
ProsoProso
OliwkiOliwki
9
Zdjąć garnek z ognia, posypać fetą i przykryć, aby ser zmiękł.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
4 Aby przygotować krewetki, doprawić je solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KrewetkiKrewetki
11
Rozgrzać oliwę z oliwek w 12-calowej patelni na dużym ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj krewetki. Gotować, niezakłócony, aż krewetki kolei Złoty, 1 do 2 minuty, a następnie odwrócić je z łopatką i gotować, aż będą po prostu nieprzezroczyste w całym, 1 do 2 Więcej minut, w zależności od wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
13
Dodać ouzo i gotować, aż syropy, o 30 sekund. Za pomocą szpatułki energicznie wyjąć krewetki z patelni i ułożyć na wierzchu prosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsoProso
KrewetkiKrewetki
OuzoOuzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
14
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
15
Przedrukowane za zgodą starożytnych ziaren dla nowoczesnych posiłków: śródziemnomorskie przepisy na pełnoziarniste jęczmień, Farro, Kamut, Polenta, jagody pszenicy i inne autorstwa Marii Speck. Copyright © 2011 by Maria Speck; photographs copyright © 2011 by Sara Remington. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Maria Speck dorastała w Grecji i Niemczech, zanim jako młoda dorosła przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych. Jest pisarką i dziennikarką, współtworzyła Gourmet, Saveur i Gastronomica, a także Marie Claire i Elle. Jej popularne lekcje gotowania w Cambridge, Massachusetts, koncentrują się na smakach i stylach gotowania Morza Śródziemnego oraz na tworzeniu innowacyjnych i pysznych posiłków z pełnoziarnistymi ziarnami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
PolentaPolenta
JęczmieńJęczmień
ZiarnaZiarna
FarroFarro
KamutKamut
SpeckSpeck
16
Dodaj notatki moje notatki
17
edytuj moje notatki
18
zrobione

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki794Orzechy dowolne (posiekane)całe pomidory, pokruszone w miscecałe pomidory, pokruszone w misce2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiuncje grubo pokruszony grecki ser feta (o, najlepiej mleko owczeuncje grubo pokruszony grecki ser feta (o, najlepiej mleko owcze596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek, obrany i lekko rozgniecionyczosnek, obrany i lekko rozgnieciony1małegorące zielone chile, mielone (opcjonalnie)gorące zielone chile, mielone (opcjonalnie)454Orzechy dowolne (posiekane)shell-on shrimp, deveined and patted dryshell-on shrimp, deveined and patted dry1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprosoproso2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiouzo lub inny likier o smaku anyżuouzo lub inny likier o smaku anyżu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielone oliwki nadziewane pimiento, o połowę mniejsze, jeśli Dużezielone oliwki nadziewane pimiento, o połowę mniejsze, jeśli Duże01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól morska drobnasól morska drobna4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprzDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana żółta cebula (ok. 1 Mała)drobno posiekana żółta cebula (ok. 1 Mała)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn