Grecki Mahimahi
Greckie Mahimahi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka octu winnego, pietruszki, mahimahi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mahimahi BLT, Mahimahi Escabeche, oraz Mahimahi z dipem Tomatillo.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posypać rybę 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli.
Umieść rybę w lekko rozpylonej patelni; gotuj 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryby będą się łuszczyć przy testowaniu widelcem lub do pożądanego stopnia przydatności.
Wyjąć rybę z patelni; odstawić na 3 minuty.
Podczas gdy ryby gotuje, połączyć pozostałe 1/2 łyżeczki pieprzu, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pomidor, i pozostałe składniki, rzucając dobrze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.