Gravlax
Gravlax może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 103 kalorie, 11g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koperek, wódkę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Gravlax, Gravlax z pracami, oraz Norweski Gravlax.
Instrukcje
Ustaw małą perforowaną patelnię, płaski durszlak lub kosz sitkowy, a nawet stojak chłodzący lub patelnię brojlerów w naczyniu do pieczenia lub podobnym pojemniku, aby złapać kapiele. Wyłóż perforowaną patelnię dużym kawałkiem gazówki, aby krawędzie pokrywały boki patelni.
Usuń pin kości z łososia i umieścić go od strony skóry w dół w środku gazę.
Sok z cytryny i wódkę umyć równomiernie na łososia. W małej misce wymieszać sól, koperek, cukier i pieprz. Zapakuj tę mieszankę na łososia w grubą, równą warstwę. Zawiń brzegi gazy wokół łososia, aby luźno go związać. Wybierz inną patelnię, która jest mniej więcej tego samego rozmiaru, co patelnia do chleba salmona, na przykład i połóż ją na łososiu.
Dodaj około 2 lb. wagi do pantwo 15-oz. puszki na żywność działają dobrze, aby wycisnąć łososia i pomóc mu wydzielać wilgoć. Przechowywać w lodówce przez 3 dni. Delikatnie zetrzyj i wyrzuć lekarstwo. Aby służyć, pokroić bardzo cienko pod ostrym kątem, aby szerokie plastry. Dodać do przodu porady dobrze owinięty gravlax będzie przechowywać w lodówce przez około 5 dni.
na bazie dwunastu porcji, kalorii
8, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
2, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.