Granola Podstawowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj podstawowego Granolanu. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 793 kalorie, 15g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, zmielony cynamon, orzechy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Granola Dekonstrukcyjna / Podstawowa Granola (Bezglutenowa), Granola Podstawowa, oraz Podstawowa Formuła Granoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku.
Umieścić owies, brązowy cukier, cynamon, i sól w dużej misce i wymieszać do połączenia; odstawić.
Umieść miód, olej i wanilię w małej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Wlać mieszaninę owsa i wymieszać, aż owies zostanie dokładnie pokryty.
Rozprowadzić mieszaninę w cienkiej, równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec przez 15 minut, następnie wymieszać i kontynuować pieczenie, aż granola będzie bardzo jasny złoty brąz, o 5 do 15 minut więcej.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku z drutu i ostudzić granolę do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut. (Uwaga: twardnieje podczas chłodzenia.)
Dodaj owoce i orzechy lub nasiona do blachy do pieczenia i wrzucić do połączenia. Przechowywać granolę w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.