Granat Granita
Granat Granita wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 114 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 1,16 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pomarańczy, soku z granatów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Granat-Ananas Granita, Granat Kiwi Granita Koktajl, oraz Wielkie ciasteczka z granatem Granita.
Instrukcje
W patelni o wymiarach 9 na 13 cali wymieszaj sok z granatów, sok pomarańczowy, sok z cytryny i cukier. Osłona szczelna.
Zamrozić mieszaninę do stałej, 3 do 4 godzin. Rozbij zamrożoną mieszaninę na kawałki. Ubijaj mikserem, aż kawałki będą wielkości grochu. Powrót granita do patelni i zamrozić, pokryte hermetycznie, aż twarde, co najmniej 3 godziny lub do 2 dni.
Tymczasem za pomocą ZETRA lub tarki pokroić około 1 łyżki skórki z pomarańczy na długie, cienkie strzępy.
Ostrym nożem Wytnij pozostałą skórkę i membranę z pomarańczy. Przytrzymaj owoce na misce i pokrój między membraną a owocami, aby uwolnić segmenty do miski.
Łyżka równych porcji granity do schłodzonych kieliszków lub małych miseczek, posypać 1 łyżką nasion granatu i udekorować segmentami pomarańczowymi i skórką pomarańczową.