Gotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe)

Gotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe)
Ugotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe) może być tylko napojem, którego szukasz. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 404 kalorie, 41g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tofu, korzeń wasabi, shinshu Shiro miso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czarny sezam Otsu, Gotuj książkę: babeczki z czarnym dnem, oraz Gotuj książkę: ciasteczka Czarno-białe.

Instrukcje

1
Mise PL
1
Przygotuj zapas dashi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Lekko posolić rybę z obu stron i wstawić do lodówki, luźno przykrytej, na 1 godzinę. (To utwardzanie pomaga skoncentrować jego smak.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Usuń rybę, wytrzyj nadmiar wilgoci na jej powierzchni papierowym ręcznikiem i pokrój ją na kawałki 3/4 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Odciąć dolną główkę kapusty napa, oddzielić liście i dobrze spłukać, aby usunąć brud, zwłaszcza na łodygach. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
5
Umieść liść kapusty płasko na desce do krojenia. Zaczynając od białego końca łodygi, pokrój liść na ostrej przekątnej na 2-calowe kawałki. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Cięcie liścia pod kątem eksponuje większą powierzchnię do wchłaniania bulionu.) Podziel zieloną część liścia na pół lub trzecie części, aby zrobić kawałki wielkości ugryzienia. Powtórz z pozostałymi liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
7
Spłucz, osusz i usuń martwe liście z negi. Odciąć korzeń i pokroić białka i zielenie pod kątem, tworząc kawałki 2-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
8
Odcedzić, pat suche, i podzielić tofu na 4 bloki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Wszelkie zabrudzenia na enoki i shimeji wytrzyj wilgotnym ręcznikiem papierowym. Przyciąć korzeń i oddzielić grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Wypłukać i osuszyć liście mizuny. Przyciąć liście i wyciąć łodygi na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MizunaMizuna
11
Gotuj somen, korzystając z instrukcji pakowania.
12
Drenaż i rezerwa.
1
Przygotuj bulion łącząc mleko sojowe, dashi, 1/2 łyżeczki soli i shiro miso w misce, ubijając, aby dobrze wymieszać. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoymilkSoymilk
DashiDashi
MisoMiso
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Dodaj kapustę, negi, tofu, grzyby enoki i grzyby shimeji do gorącego garnka, układając każdy składnik w osobne zgrabne pęczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Wlać bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
3
Przykryć gorący garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Miej oko na składniki podczas gotowania. Jeśli to konieczne, wciśnij je do bulionu, ponieważ gotują na wolnym ogniu, aby równomiernie kłusowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Odkryj garnek i ułóż plastry czarnego dorsza na pozostałych składnikach. Dusić, aż ryba jest gotowane przez, 3 do 5 protokół. Zbierz wszelkie szumowiny, które gromadzą się na powierzchni bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SablefishSablefish
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodać mizunę i dusić jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MizunaMizuna
1
Przenieść gorący garnek do stołu jadalnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Podawać składniki wraz z bulionem w małych miseczkach, akcentowane każdą miseczką z wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Po Większość gorących składników garnka zostały zjedzone i tylko bulion pozostaje, zakończyć bulion off przez shime somen.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać wstępnie ugotowany somen do bulionu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Jak tylko gorący garnek się zagotuje, wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Makaron i bulion podawać w poszczególnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn