Gotowany Homar

Gotowany Homar
Gotowany Homar może być dobrym przepisem na rozszerzenie głównego repertuaru dań. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 31g białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz żywe homary maine, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, oraz Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę i sól do wrzenia w 5-galon stockpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj homary. Przykryć i gotować 12 minut lub aż muszle są jasne pomarańczowo-czerwone i ogony są zwinięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
PomarańczowyPomarańczowy
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
3
Uwaga: cztery homary 1 1/2 funta dają około czterech filiżanek gotowanego mięsa homara. Większość homarów, których użyliśmy, miała od 1,5 do 1,5 funta. Jeśli nie możesz dostać lub nie chcesz używać żywych homarów, użyj zamrożonych ogonów. Sześć ogonów o wadze 6 uncji, które należy parować przez osiem minut, daje około dwóch filiżanek gotowanego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
MięsoMięso

Wyposażenie

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn