Gotowane na parze małże z białym winem, estragonem, szalotką, masłem i grillowanym francuskim chlebem
Gotowane na parze małże z białym winem, estragonem, szalotką, masłem i grillowanym francuskim chlebem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 501 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Mieszanka bagietki, szalotki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Małże Gotowane Na Parze W Białym Winie, Małże gotowane na parze w białym winie, oraz Małże gotowane na parze w białym winie.
Instrukcje
Czosnek posypać szczyptą soli i, płaską stroną dużego noża, rozgnieść i posmarować czosnek na grubą pastę.
Rozgrzać olej w garnku na ruszcie z grilla, dodać szalotki i czosnek i gotować, aż szalotki zmiękną.
Dodać wino, doprowadzić do wrzenia i wymieszać z małż. Przykryj garnek i gotuj małże, aż wszystkie się otworzą, około 6 do 8 minut, wyrzuć wszystkie, które nie otwierają się.
Małże wyjąć łyżką szczelinową do dużej miski. Doprowadzić płyn do gotowania na wolnym ogniu i ubić masło. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać z estragonem.
Wlać mieszaninę na małże i od razu podawać z grillowanym chlebem.
Obetnij bok bagietki olejem, doprawić solą i pieprzem, grilluj, obetnij bok na złoty kolor.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau