Gotowane gruszki z cheddarem
Gotowane gruszki z cheddarem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka gruszek forelle), cukier, koktajl z soku żurawinowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gotowane gruszki z cheddarem, Gotowane Gruszki Z Gotowanymi Przyprawami Fig, oraz Gruszki Gotowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gruszki obieramy, pozostawiając łodygi na swoim miejscu.
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić sok żurawinowy, ocet i cukier do wrzenia; dodać gruszki. Po wznowieniu gotowania, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż owoce będą miękkie po przekłuciu, około 8 minut (12 minut dla gruszek Bosc); odwrócić owoce w połowie gotowania.
Łyżką z rowkiem przenieś owoce na obramowany talerz. Jeśli używasz gruszek Bosc, przekrój każdą na pół wzdłuż.
Gotuj mieszaninę soku na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki, około 10 minut.
W międzyczasie pokrój bagietkę po przekątnej na plasterki o szerokości 1/2 cala.
Posmaruj obie strony każdego plastra lekko masłem. Ułóż plastry w jednej warstwie na 14-przez 17-calowej blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku 375 na złoty kolor, 10 do 12 minut.
Ustawić każdą całą gruszkę pionowo na talerzu (połówki Bosc układać na płasko). Łyżka syropu równo nad lub wokół owoców. Obok gruszek ułóż tosty w plastrach bagietki, ser i rukolę. Aby jeść, pokroić kawałki gruszki, zanurzyć w sosie i połączyć z kęsami tostów, sera i rukoli.