Gorący i kwaśny makaron z Bok Choy
Hot-and-Sour Peanutty Noodles with Bok Choy is a wegańskie danie główne. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 402 kalorie, 15g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz olej słonecznikowy, płatki pieprzu, imbir, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Makaron Peanutty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie z zaleceniami opakowanie z 2 łyżeczkami soli aż do miękkości.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. W largenonstick patelni, ciepła canolaoil na średnim ogniu. Gotować i imbir, mieszając, aż tylko brązowy, 1 minutę.
Addbok Choy łodygi, bell pepperand pozostałe 1/4 łyżeczka soli.Gotować, często mieszając, dopóki papryki są chrupiące-delikatne, 1 do 2 minut.
Transfercontents patelni do plate.To sama patelnia, dodać kawałki choyleaves bok, czas, sos sojowy, olej sezamowy i ocet. Gotować, mieszając, aż liście będą miękkiei jasnozielony, 1 do 2 minut.
Dodaj mieszankę papryki, makaron, orzeszki ziemne i pieprz flakesto patelni. Wrzucić do połączenia; służyć.