Gorące i pikantne ciasto
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 76g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 1218 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.24 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś grubo zmielony pieprz, bazylia, sos do pizzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Z Gorącym Kurczakiem, Najlepszy Gorący Sos Krówkowy, oraz Zupa gorąco-kwaśna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kamień do pizzy lub odwróconą blachę do pieczenia w piekarniku; rozgrzej do 500 stopni F.
Połącz sól, cayenne, biały pieprz, czosnek w proszku, czarny pieprz, kminek i suszoną bazylią w misce.
Kurczaka posmarować oliwą z oliwek, następnie natrzeć przyprawami.
Rozgrzej patelnię grillową do średniej wysokości; grilluj kurczaka, aż się ugotuje, około 7 minut na stronę. Grill kiełbasę, obracając, aż gotowane przez, 10 do 12 protokół.
Ostudzić, następnie kurczaka pokroić w kostkę i pokruszyć kiełbasę.
Rozciągnij ciasto do pizzy na powierzchni mąki do 12-calowej rundy. Umieścić na mąki kukurydzianej posypanej skórki do pizzy lub do góry nogami blachy do pieczenia; przesuń ciasto na gorącym kamieniu do pizzy lub blachy do pieczenia i gotować 7 protokół.
Wsuń skórkę z powrotem na skórkę.
Posmaruj sosem do pizzy, a następnie polej 1/2 szklanki mozzarelli, kurczakiem, pepperoni i kiełbasą.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki mozzarelli i parmezanu. Powrót pizzę do piekarnika i piec do bąbelków, o 7 Więcej minut. Na wierzch świeża bazylia.
Aktywne: 40 min l razem: 55 min l sprawia, że: jedna 12-calowa pizza