Gorąca Sałatka Niçoise
Gorąca Sałatka Niçoise może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 58 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka fasoli, płaskie anchois, rozdarte liście bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sałatka Z Gorącym Kurczakiem, Gorąca Sałatka Niçoise, oraz Sałatka Niçoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść fasolę w koszu na parze i pary na 1 cal wrzącej wody, aż chrupiące-przetargu, 4 protokół; przenieść do dużej patelni do pieczenia.
Lekko wycisnąć pomidory i dodać do patelni.
Dodać oliwki, paprykę, anchois i bazylię, wymieszać z 1/4 szklanki oliwy i doprawić solą i pieprzem.
Steki z tuńczyka posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Połóż tuńczyka na warzywach. Nestle 4 ramekiny wśród warzyw i rozbić jajko do każdego ramekin.
Jajka skropić 1 łyżką oleju i doprawić solą i pieprzem
Piecz tuńczyka, warzywa i jajka na środku piekarnika przez 15 minut, aż ryba będzie nieco rzadka w środku i białka będą ustawione, ale żółtka nadal są płynne.
W międzyczasie, w małej misce, ubić pozostałe 1/4 szklanki oleju z sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Skropić sos na warzywa i steki z tuńczyka.
Przełożyć na talerze i podawać natychmiast.