Gofry piernikowe z gorącym sosem czekoladowym
Gofry piernikowe z gorącym sosem czekoladowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.15 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, mąkę, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gofry piernikowe bezglutenowe z sosem gruszkowym, Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, oraz Gorący Sos Krówkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej melasę i 1/2 szklanki masła, aż prawie się zagotuje.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Wymieszaj sodę oczyszczoną, mleko i jajko.
W dużej misce przesiać mąkę, imbir, cynamon i sól. Zrobić studnię w środku i wlać mieszaninę melasy.
Wymieszać na gładką masę.
Rozpyl rozgrzaną gofrownicę nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Wymieszać na gorącą gofrownicę. Gotować na złoty kolor.
Podawać na gorąco z sosem czekoladowym.
Aby zrobić sos czekoladowy: w rondlu połącz wodę, 1 szklankę cukru, skrobię kukurydzianą, kakao w proszku i 1 łyżeczkę soli. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do wrzenia.
Zdjąć z ognia i dodać wanilię i 2 łyżki masła; wymieszać, aż będzie gładka.