Gnocchi Ziemniaczane Bezglutenowe
Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1032 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ryżową, ziemniaki russet, mąka ryżowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe z boczkiem i bazylią Ragu, Gnocchi Bezglutenowe, oraz Wegańskie Gnocchi Bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 204°. przekłuj ziemniaki kilka razy nożem i umieść na blasze do pieczenia. Pieczeń do miękkości, około jednej godziny.
Wyjąć ziemniaki z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Ubić razem białą mąkę ryżową i słodką mąkę ryżową. Używając mieszanki mąki, mąka swój licznik. Obierz ziemniaki i przełóż przez ricer ziemniaki na blat.
Ubij razem jajka i 1 łyżeczkę soli.
Polej ziemniaki. Mieszankę jajeczną przerabiać na ziemniaki za pomocą skrobaka lub widelca, aż ziemniaki zaczną się trzymać razem.
Dodać jedną szklankę mieszanki mąki do mieszanki ziemniaków. Zacznij od urabiania mąki do mieszanki ziemniaków za pomocą skrobaka lub widelca. Gdy tylko ciasto zacznie się formować, zacznij wyrabiać ciasto ręcznie, aż cała mąka zostanie włączona. Ciasto powinno być twarde i nie lepkie. Jeśli tak, dodaj pozostałą mieszaninę mąki, około 1/4 szklanki na raz. (Możesz przetestować gnocchi, gotując mały garnek z wodą i gotując mały kawałek ciasta. Gnocchi powinny trzymać się razem.)
Ciasto podzielić na ćwiartki. Następnie, pracując z nim, tnij każdą ćwiartkę na pół. Pozostałe ciasto przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym.
Rozwałkuj każde ciasto ósme w kłodę.
Pokroić na kawałki wielkości kęsa. Kształt przez naciśnięcie małego wcięcia w każdym gnocchi lub toczenia gnocchi na widelcu lub desce gnocchi.
Przenieść w kształcie gnocchi do lekko białego ryżu mąki blachy do pieczenia. Gnocchi w kształcie można od razu zamrozić lub ugotować.
Umieść blachę do pieczenia wypełnioną gnocchi w zamrażarce. Gdy gnocchi są zamrożone, przenieść do plastikowej torby zamrażarki. Gnocchi można zamrażać do dwóch miesięcy. Gotuj zgodnie z zaleceniami below.To gotować: gotować duży garnek osolonej wody. Gotować połowę świeżego lub mrożonego gnocchi we wrzącej wodzie, aż unosić się, o cztery minuty. (Smak jednego gnocchi, aby upewnić się, że jest gotowane przez).
Wyjmij gnocchi z wody za pomocą skimmera i przenieś do miski lub garnka z sosem. Powtórz z pozostałymi gnocchi. Jeśli gnocchi należy trzymać dłużej niż chwilę, skropić olejem i wrzucić, aby zapobiec przywieraniu.