Gnocchi Ziemniaczane

Gnocchi Ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane przepis może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 47 minut. Na 65 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ziemniaki russet, gałka muszkatołowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi Ziemniaczane, oraz Gnocchi Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Rozłóż warstwę koszernej soli na blasze do pieczenia i ułóż ziemniaki na wierzchu (patrz Notatka kucharza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Piec, aż trochę rozgotowane, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, przeciąć na pół i zgarnąć mięso. W razie potrzeby należy zarezerwować Skórki ziemniaczane do innego zastosowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
6
Przełóż ziemniaki przez rysik do ziemniaków lub zetrzyj je na dużych otworach tarki pudełkowej. Powinieneś mieć około 2 filiżanki. Zrobić kopiec ziemniaków na blacie ze studnią w środku, dodać 3 żółtka, ser, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
7
Wymieszać w ziemniakach i dobrze wymieszać rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
8
Posypać ziemniakami 1/2 szklanki mąki i, używając kostek, wcisnąć ją do ziemniaków. Złóż masę na siebie i naciśnij ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Posypać więcej mąki, krok po kroku, składając i naciskając ciasto, aż po prostu trzyma się razem, (staraj się go nie ugniatać.) Pracować ciasto trzymając się palców z powrotem do ciasta. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj kolejne żółtko lub trochę wody. Ciasto powinno dawać pod niewielkim naciskiem. Będzie czuć się stanowczo, ale ulegając. Aby sprawdzić, czy ciasto ma prawidłową konsystencję, weź kawałek i zwiń go rękami na dobrze obsypanej mąką desce w linę o średnicy 1/2 cala. Jeśli ciasto trzyma się razem, jest gotowe. Jeśli nie, Dodaj więcej mąki, złóż i naciśnij ciasto jeszcze kilka razy i przetestuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Utrzymując powierzchnię roboczą i ciasto lekko posypane mąką, ciasto pokroić na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
11
Zwiń każdy kawałek w linę o średnicy około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Pokroić na kawałki o długości 1/2 cala. Lekko mąkę gnocchi jak je pokroić. Możesz je ugotować w stanie, w jakim są lub uformować w klasyczny kształt gnocchi za pomocą deski gnocchi, rowkowanego wiosła z masłem lub palców dużego widelca odwróconego do góry nogami. Pozostaw dolną krawędź płyty gnocchi na powierzchni roboczej, a następnie przechyl ją pod kątem około 45 stopni. Weź każdy kawałek i zgniataj go lekko kciukiem o planszę, jednocześnie odpychając go od siebie. Będzie toczyć się i wokół kciuka, przybierając kształt bańki - z grzbietami na zewnętrznej krzywej od planszy i gładką powierzchnią na wewnętrznej krzywej, gdzie kciuk był. (Kształtowanie ich zajmuje trochę czasu i zręczności. Możesz zrobić partię tylko na trening.) Wcięcie utrzymuje sos i pomaga gnocchi gotować szybciej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
13
Kształtując gnocchi, odkurz je lekko mąką i rozetrzyj na blachach do pieczenia wyłożonych papierem pergaminowym lub woskowanym. Ustaw gnocchi wypełnione arkusz cookie przed wentylatorem na niskim na 1/2 godziny (obracając gnocchi po 15 minutach). Jeśli nie będziesz gotować gnocchi do następnego dnia lub później, zamrozić je. Alternatywnie, można kłusować je teraz, odcedzić i wrzucić z odrobiną oliwy z oliwek, ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce kilka godzin lub na noc. Aby podgrzać, zanurz w gorącej wodzie przez 10 do 15 sekund, a następnie wrzuć z rumianym masłem, aż będzie gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
GnocchiGnocchi
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
14
Gdy gotujesz, przynieś duży garnek wody do wrzenia i dodaj sól. Upuść gnocchi i gotuj przez około 90 sekund od momentu, gdy unoszą się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
15
Wyjmij gotowane gnocchi skimmerem, otrząśnij nadmiar wody i podawaj zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 47 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn