Gluten pszenny i zimny makaron, Po Syczuańsku
Gluten pszenny i zimny makaron, w stylu Syczuańskim jest wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pikantną pastę z fasoli, wodę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zimny makaron syczuański ze szpinakiem i orzeszkami ziemnymi, Kurczak po syczuańsku z makaronem ryżowym, oraz Makaron Na Zimno, W Stylu Yibin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 4 quart rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj Bochenek glutenu pszennego i parboil przez 2 minuty lub do momentu, gdy gluten lekko zmięknie, ale nadal zachowuje swój kształt.
Wyjąć z wody i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Wycisnąć nadmiar wody z glutenu pszennego i odstawić.
Patelnia żeliwna ciepła na średnim ogniu.
Dodać chili i gotować, aż zaczną pęcherze.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Dodaj goździki, anyż i pieprz syczuański i tosty przez około 30 sekund, aż przyprawy zaczną uwalniać swój aromat.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
W moździerzu i tłuczku lub młynku do przypraw zmiel przyprawy do średnio drobnej szorstkości.
W małej misce do mieszania dodaj tahini, pikantną pastę z fasoli, olej chili, sól i wodę.
Dodaj chiles i przyprawy. W razie potrzeby można dodać więcej wody, aby pasta była gładka o konsystencji cienkiego musu jabłkowego.
W międzyczasie przynieś rondel 4 quart z wodą do wrzenia. Makaron shirataki lub pszenny gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotować i odstawić.
Pokrój gluten pszenny w paski 1 cala lub kostki. Wrzucić gluten pszenny i makaron z sosem, dodając więcej oleju i wody w razie potrzeby, aż makaron są slick.
Dekoruj kolendrą lub zieloną cebulą.