Gluten pszenny i zimny makaron, Po Syczuańsku

Gluten pszenny i zimny makaron, Po Syczuańsku
Gluten pszenny i zimny makaron, w stylu Syczuańskim jest wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pikantną pastę z fasoli, wodę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zimny makaron syczuański ze szpinakiem i orzeszkami ziemnymi, Kurczak po syczuańsku z makaronem ryżowym, oraz Makaron Na Zimno, W Stylu Yibin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 quart rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj Bochenek glutenu pszennego i parboil przez 2 minuty lub do momentu, gdy gluten lekko zmięknie, ale nadal zachowuje swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
3
Wyjąć z wody i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Wycisnąć nadmiar wody z glutenu pszennego i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Patelnia żeliwna ciepła na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać chili i gotować, aż zaczną pęcherze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6
Wyjąć z ognia i ostudzić.
7
Dodaj goździki, anyż i pieprz syczuański i tosty przez około 30 sekund, aż przyprawy zaczną uwalniać swój aromat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
8
Wyjąć z ognia i ostudzić.
9
W moździerzu i tłuczku lub młynku do przypraw zmiel przyprawy do średnio drobnej szorstkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
10
Dodać cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
11
W małej misce do mieszania dodaj tahini, pikantną pastę z fasoli, olej chili, sól i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
TahiniTahini
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
12
Dodaj chiles i przyprawy. W razie potrzeby można dodać więcej wody, aby pasta była gładka o konsystencji cienkiego musu jabłkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
13
W międzyczasie przynieś rondel 4 quart z wodą do wrzenia. Makaron shirataki lub pszenny gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotować i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron ShiratakiMakaron Shirataki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
PszenicaPszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
14
Pokrój gluten pszenny w paski 1 cala lub kostki. Wrzucić gluten pszenny i makaron z sosem, dodając więcej oleju i wody w razie potrzeby, aż makaron są slick.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
15
Dekoruj kolendrą lub zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn