Glazurowane kury z dzikim ryżem i morelowym farszem

Glazurowane kury z dzikim ryżem i morelowym farszem
Glazurowane kury kornwalijskie z farszem z dzikiego ryżu i moreli mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1016 kalorii, 67g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką cebulę, sok pomarańczowy, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszone morele, można śledzić to danie główne z The ultimate makeover: Bread & butter pudding jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Glazurowane kury Korniszonowe z nadzieniem Pekanowo-ryżowym, Glazurowane Kury Z Granatem-Farsz Ryżowy, oraz Granat-glazurowane kury polne z dzikim ryżem-kasztan St dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować farsz, przynieś 3 szklanki bulionu do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj dziki ryż; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
3
Odcedzić i odstawić.
4
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Margarynę roztopić na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę, seler, i posiekany koper włoski; smażyć 10 minut lub do miękkości. Wmieszać ryż, posiekane morele i kolejne 4 składniki (posiekane morele przez pieprz).
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SelerSeler
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
CebulaCebula
RyżRyż
7
Zdjąć z ognia.
8
Aby przygotować szkliwione kury, Usuń i wyrzuć podroby i szyje od kur. Kury opłukać zimną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Usuń skórę i przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż. Łyżka 4 (1-szklanki) kopców farszu z dzikiego ryżu do płytkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Dziki RyżDziki Ryż
FarszFarsz
Kopce BarKopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Połówki kury, mięsiste boki do góry, na wierzchu kopców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
11
Połącz 1/4 szklanki soku pomarańczowego i konfitury z moreli w małej misce. Łyżka 1 1/2 łyżki mieszanki soku pomarańczowego na każdej połowie kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut lub do momentu, aż soki będą jasne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Aby przygotować sos, umieść patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj szalotki; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
15
Dodaj 3/4 szklanki soku pomarańczowego, 1/2 szklanki bulionu i sok z cytryny; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BulionBulion
16
Połącz Maderę i skrobię kukurydzianą; Dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty lub aż gruby, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MaderaMadera
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Podawać sos na kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
18
W razie potrzeby udekoruj liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski

Składniki

3(zima)konfitury morelowekonfitury morelowe0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany selerposiekany seler1kilogramyKury kornwalijskieKury kornwalijskie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane suszone moreledrobno posiekane suszone morele1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebula kopru włoskiegoposiekana cebula kopru włoskiego2(zima)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMaderaMadera1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)margaryna lub masłomargaryna lub masło2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania0(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszalotka mielonaszalotka mielona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż dziki niepoddany obróbce cieplnejryż dziki niepoddany obróbce cieplnej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn