Glazurowane Kotlety Wieprzowe I Jabłka

Glazurowane Kotlety Wieprzowe I Jabłka
Przepis na Glazurowane kotlety schabowe i jabłka można przygotować w około 30 minut. To danie główne ma 256 kalorii, 26 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,79 USD za porcję. Ten przepis zachwycił 115 osób. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka soli, oleju rzepakowego, natartej szałwii i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kotlety wieprzowe w glazurze z jabłkami, Kotlety wieprzowe w glazurze z jabłkami w herbacie dyniowej oraz Kotlety wieprzowe z Uptown i sos jabłkowy: Pieczone polędwiczki wieprzowe z eskalowanymi jabłkami.

Instrukcje

1
Posyp kotlety schabowe szałwią i solą. Na dużej patelni smaż kotlety na oleju z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przenieś do 11-calowego. x 7 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Wsyp mąkę do skapującej patelni, aż się wymiesza. Stopniowo dodawaj bulion i ocet. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć z ognia.
5
Ułóż jabłka na kotletach; posypać brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Skropić mieszanką bulionową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
7
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety schabowe doskonale komponują się z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Villa Jolanda Moscato i Peach z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Willa Jolanda Moscato I Brzoskwinia
Willa Jolanda Moscato I Brzoskwinia
Świecąca, słomkowożółta barwa, dość intensywna i aromatyczna. Pyszny musujący aromat o smaku brzoskwiniowym, delikatny i słodki. Idealne do deserów, a szczególnie do ciast
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn