Garnek-pieczona jagnięcina rozmarynowa z ziemniakami Fingerling
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczona w garnku jagnięcina z rozmarynem z ziemniakami Fingerling może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 13 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 20g białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ziemniaki Palone Rozmarynem Fingerling, Rozmaryn Pieczone Ziemniaki Fingerling, oraz Pieczone Ziemniaki Fingerling I Brukselka Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rozmaryn i czosnek w robocie kuchennym; proces aż drobno posiekane.
Jagnięcinę posypać równomiernie solą i pieprzem; natrzeć powierzchnię pieczeni mieszanką czosnkową.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę na patelnię, gotować 7 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron. Wymieszać bulion i wermut; doprowadzić do duszenia. Przykryć i piec w 300 przez 2 1/2 godziny.
Dodaj ziemniaki do patelni. Przykryć i piec dodatkowe 30 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjąć jagnięcinę z patelni. Przykryć i ogrzać. Mieszankę ziemniaczaną przecedzić przez sito nad miską. Rezerwuj ziemniaki i utrzymuj ciepło. Powrót płyn do gotowania na patelnię; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 10 minut lub do zmniejszenia do 3 filiżanek.
Dodać skrobię kukurydzianą na patelnię, mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Jagnięcinę rozdrobnić 2 widelcami.
Podawać z ziemniakami i sosem.