Garbure (Francuska szynka i gulasz warzywny)

Garbure (Francuska szynka i gulasz warzywny)
Garbure przepis (Francuska szynka i gulasz warzywny) może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 9 godzin i 30 minut. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 22g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ziemniaków, marchew, por i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gulasz warzywny po francusku Jamesa Petersona, Gulasz Wołowy Po Francusku, oraz Gulasz Wołowy Po Francusku.

Instrukcje

1
Sortuj i myj fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
2
Umieścić w dużym holenderskim piekarniku. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli. Przykryć i odstawić na 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Drenaż.
4
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodać cebulę. Przykryć i gotować 8 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodać por i posiekany czosnek; gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PorPor
7
Dodaj namoczoną fasolę, bulion, zioła prowansalskie, szynkę i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż fasola będzie po prostu miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Liście LauroweLiście Laurowe
FasolaFasola
StadoStado
8
Usunąć szynkę, lekko ostudzić. Wybierz mięso z kości; Rezerwuj mięso. Odrzuć kości i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
MięsoMięso
9
Dodaj ziemniaki, rzepa, i marchew na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości. Wymieszać z kapustą; gotować na wolnym ogniu 4 minuty. Wymieszaj natkę pietruszki, tymianek, ocet, sól i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
MarchewMarchew
RzepaRzepa
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Plastry tostów pocierać pokrojonymi bokami ząbka czosnku; rozprowadzić równomiernie masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
11
Tosty podawać z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
ZupaZupa

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki170Orzechy dowolne (posiekane)chleb wiejski, tostychleb wiejski, tosty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło zmiękczonemasło zmiękczone1Dużemarchew, kostkamarchew, kostka9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion drobiowy bez dodatku solibulion drobiowy bez dodatku soli2(zima)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)113Orzechy dowolne (posiekane)suszone cannellini lub Great Northern beanssuszone cannellini lub Great Northern beans596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2(zima)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1ząbek czosnku, połówkaząbek czosnku, połówka4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane227Orzechy dowolne (posiekane)szynka wędzona cięta krzyżowo (oszynka wędzona cięta krzyżowo (o1(może być lub przeglądać)suszone herbes de Provencesuszone herbes de Provence1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony por (ok. 1 duży)cienko pokrojony por (ok. 1 duży)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula170Orzechy dowolne (posiekane)czerwone ziemniaki w kostceczerwone ziemniaki w kostce9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona kapusta włoskacienko pokrojona kapusta włoska170Orzechy dowolne (posiekane)rzepa, kostkarzepa, kostka
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn