Galette Morelowo-Migdałowa
Apricot Almond Galette to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka migdałowy posiłek, jajko, morele, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 27%. Podobne przepisy to Galette Morelowo-Migdałowa, Galette Morelowa, oraz Galette Morelowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozwałkuj ciasto na blasze do pieczenia.
Do miski wrzucić poćwiartowane morele z białym cukrem.
Wymieszaj migdałowy posiłek, cukier cukierniczy i jajko razem w innej misce, aby utworzyć pastę.
Rozprowadź pastę migdałową na środku skorupy ciasta, pozostawiając 1/2 cala gołej skorupy wokół krawędzi. Morele posmarować pastą migdałową. Złóż 1/2-calowy gołą krawędź skorupy do wewnątrz na pastę migdałową i morele, pozostawiając centrum tarty odkryte. Zagniatać krawędź w dół z widelcem, jak przejść wokół tart.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupa będzie złoty kolor, o 40 protokół.
Rozpuścić roztopiony dżem morelowy na gorącej galetcie. Pokroić i podać.