Galaretkowe ciasto Gąsienicowe
Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 347 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka Sznurka lukrecji, ciasteczka Oreo bite wielkości, Cool whip bita polewa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Caterpillar Cake, Wirujące Ciasto Zebra, oraz Ciasto Kawowe Z Dżemem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. przygotuj ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Wlać trzy czwarte ciasta do nasmarowanej i posypanej mąką 10-filiżanki karbowanej rurki.
Posypać suchą mieszankę żelatyny równomiernie na cieście w patelni; przeciąć ciasto nożem kilka razy, aby uzyskać efekt marmuru, uważając, aby nie przeciąć do dna patelni. Top z pozostałym cieście.
Piec 45 min. albo dopóki wykałaczka włożona w środek nie wyjdzie czysta. Odwrócić patelnię na stojak z drutu; ostudzić 5 min.
Wyjąć ciasto z patelni; całkowicie ostudzić.
Wytnij jedną trzecią ciasta.
Wyciąć usunięty kawałek ciasta na pół; odstawić. Pozostałe większe kawałki ciasta, przycięte końce w dół, na desce do ciasta lub tacy.
Umieść mniejsze kawałki ciasta na każdym końcu dużego kawałka ciasta, aby przypominać zakrzywione ciało gąsienicy, jak pokazano na zdjęciu. Odcień bitą polewą z barwnikiem spożywczym; rozłóż na ciasto.
Skropić roztopioną czekoladą, aby przypominała paski na ciele gąsienicy. Udekoruj pozostałymi składnikami, jak pokazano na zdjęciu. Przechowywać w lodówce.