Galaretka Miętowa Klasyczna

Galaretka Miętowa Klasyczna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj klasycznej galaretki miętowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 134 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, liście mięty i łodygi, wodę wapniową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Mojito Jelly-galaretka limonkowo-miętowa, Galaretka Miętowa, oraz Galaretka Miętowo-Jabłkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cukier i pektyny ubić w średniej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Liście mięty i łodygi włożyć do dużego, grubodennego garnka i delikatnie zmiażdżyć drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać ocet, wodę i wodę wapniową i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Dodać mieszaninę cukier-pektyny i powrócić do wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Galaretkę przelać przez sito wyłożone gazą do dużej miski. Wyrzucić liście mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Wlej galaretkę z powrotem do garnka i wróć do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Zdjąć garnek z ognia. Galaretkę kadzi do gorących, sterylizowanych słoików i przetwarzać w gorącej kąpieli wodnej przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn