Galaretka miętowa

Galaretka miętowa
Mint Jelly może być po prostu bezglutenowym, laktoowo-wegetariańskim i przyjaznym dla mapy żywności przepisem, którego szukałeś. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 133 kalorie , 0 g białka i 1 g tłuszczu . Ten przepis służy 48 osobom. Ten przepis lubi 5 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przyprawę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką ocet, masło, płynną pektynę owocową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 7% . Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Galaretka Mojito - galaretka limonkowo-miętowa , galaretka miętowa i galaretka miętowo-jabłkowa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku zagotuj miętę i wodę. Gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Zdjąć z ognia i przelać przez drobne sito, zachowując płyn miętowy. Wyrzuć liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Zwróć płyn do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać cukier, ocet i masło; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Szybko dodaj zawartość obu torebek pektynowych; doprowadzić do pełnego wrzenia. Gotuj przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
PektynaPektyna
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Zdjąć z ognia; zetrzeć piankę.
6
Dodaj barwnik spożywczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
7
Ostrożnie włóż do gorących, wysterylizowanych półlitrowych słoików, pozostawiając 1/4 cala. przestrzeń nad głową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj felgi i wyreguluj pokrywy. Przetwarzać przez 5 minut w puszce z wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Lub ochłodzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny. Przykryj i odstaw na noc lub do stwardnienia, ale nie dłużej niż 24 godziny. Przechowywać w lodówce lub zamrażać. (Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać do 12 miesięcy.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W30 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia1
Magazyn