Galaretka Miętowa Z Czerwonego Wina
Galaretka miętowa z czerwonego wina może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,17 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz wino, cukier, miętę plus liście i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Mojito Jelly-galaretka limonkowo-miętowa, Galaretka Z Grzanego Wina, oraz Galaretka Z Wina Żurawinowego Rozmarynu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połączyć wino z cukrem i dusić na średnim ogniu przez 10 do 15 minut, aby ugotować część alkoholu.
W dużej misce wymieszać żelatynę z 3 łyżkami wody do kwitnienia żelatyny.
Odstawić na 5 minut i wymieszać.
Wlać gorącą mieszaninę czerwonego wina do miski, aby połączyć się z żelatyną i trzepaczką.
Dodaj posiekaną szalotkę, ziarna pieprzu, liście mięty i sok z cytryny.
Pozostawić do stromego na 15 do 20 minut. Odcedzić ciała stałe i wlać do naoliwionej formy. Pozostawić do przygotowania na noc w lodówce. Aby podać, rozpuścić na talerzu i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Udekoruj posiekaną świeżą miętą.