Galaretka Arbuzowa
Galaretka arbuzowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żelatynę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Galaretka Arbuzowa, Galaretka Arbuzowa, oraz Babeczki Arbuzowe-Próba Druga (Tym Razem Z Galaretką) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić arbuza na duże kawałki, odrzucając skórkę.
Umieścić w misce robota kuchennego i puree. Przecedzić puree arbuza przez drobny sitko, aby usunąć miąższ i nasiona (powinno to dać około 3 szklanki soku arbuzowego). W małej misce lub miarki, połączyć żelatynę z 1 szklanką soku z arbuza; odstawić na 3 protokół. W małym rondlu, na średnim ogniu, ogrzać pozostały sok z arbuza i cukier, aż cukier się rozpuści.
Ubij mieszankę żelatyny i sok z cytryny.
Zdjąć z ognia. Lekko olej 8-calowe kwadratowe szklane naczynie do pieczenia.
Wlać mieszaninę, przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Aby służyć, galaretkę pokroić w kostkę i podzielić na poszczególne miseczki.
W razie potrzeby skropić winem musującym.