Fusilli z pieczonym bakłażanem i kozim serem
Fusilli z pieczonym bakłażanem i kozim serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z cytryny, sól koszerna i pieprz, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z pieczonego bakłażana z kozim serem - 4 punkty, Sałatka z pieczonego bakłażana i koziego sera - 4 punkty, oraz Tarta Z Kozim Serem Z Pieczonym Bakłażanem, Cukinią I Karmelizą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić bakłażana z 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Rozsmaruj bakłażana na dużej blasze do pieczenia i piecz przez około 30 minut, aż zbrązowieje na dnie. Za pomocą metalowej szpatułki obrócić bakłażana, zeskrobując go z blachy do pieczenia (może się lekko rozbić) i piec przez około 10 minut dłużej, aż będzie bardzo miękki.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj fusilli aż do al dente.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
W bardzo dużej, głębokiej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, często podrzucając, aż lekko złoty w plamy, o 5 protokół.
Przenieść orzeszki piniowe na powierzchnię roboczą i grubo posiekać.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na patelni.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, do miękkości, o 1 minutę.
Dodać pokruszony czerwony pieprz i gotować przez 30 sekund.
Dodaj fusilli, pieczony bakłażan, orzeszki piniowe, sok z cytryny i zarezerwowane wody makaronu i wrzucić na umiarkowanym ogniu, aż makaron jest równomiernie powlekane, o 1 minutę. Doprawić makaron solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Dodać natkę pietruszki i skórkę z cytryny i wrzucić.
Dodać kozi ser i wrzucić delikatnie, aż ser lekko się rozpuści. Łyżka fusilli do misek i podawać.