Frytka Skordalia
Frytka skordalian to bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 2G białka, oraz 29g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz blanszowane migdały, chipsy pita i/lub kije warzywne, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Skordalia, Orzech Skordalia, oraz Fasola Biała Skordalia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż frytki na blasze do pieczenia i piec, aż złoty i rozgrzane przez, o 10 protokół.
Włożyć czosnek, migdały i oliwę z oliwek do robota kuchennego i pulsować, aż drobno zmielone.
Dodać frytki, sok z cytryny, 1 1/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli i pulse aż prawie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i skropić oliwą z oliwek.
Podawać z chipsami pita i / lub warzywami.