Frittata z ziemniakami i Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj frittaty z ziemniakami i Prosciutto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.36 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Jeśli masz bagietkę, prosciutto, ciężki krem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Ziemniaki i Prosciutto Frittata, Frittata z ziemniakami i Prosciutto, oraz Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni o średnicy 9 1/2 cala na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki, cebulę i czosnek. Doprawić mieszankę ziemniaków solą i pieprzem do smaku.
Saute na średnim ogniu, aż ziemniaki są złote i chrupiące na zewnątrz, miękkie wewnątrz, o 7 do 10 protokół.
W średniej misce wymieszać jajka, śmietanę, parmezan, prosciutto i bazylię. Wymieszać mieszaninę jaj do mieszaniny ziemniaków na patelni. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina jaj jest prawie ustawiona, ale góra jest nadal Luźne, O 3 protokół.
Umieść patelnię pod brojlerem. Broil aż do góry jest ustawiony i złoty kolor, o 4 protokół. Za pomocą gumowej szpatułki poluzuj frittatę z patelni i przesuń frittatę na deskę do krojenia.
Pokrój frittatę na 12 klinów.
Rozłupać każdy kawałek chleba. Pieczywo tostujemy na patelni grillowej na złoty kolor. Można również smażyć chleb pokrojony bok do złotego, o 1 do 2 protokół, zachowując uważny zegarek na chleb, ponieważ mogą one łatwo spalić. Pokrojone boki chleba tostowego posmarować masłem. Ułóż klin frittata na każdym dolnym kawałku chleba. Przykryć blatami chlebowymi i podawać.