Frittata z kiełbasą i ziemniakami
Kiełbasa i ziemniaki Frittata wymaga z grubsza 40 minut od początku do końca. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 260 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Frittata ziemniaczana, jajeczna i Kiełbasowa, Ziemniaki, kiełbasa i jarmuż Frittata, oraz Boczek Ziemniaczany Kiełbasa Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-in. żaroodporna patelnia nonstick lub dobrze przyprawiona Patelnia żeliwna, rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać kiełbasę i podsmażyć, aż lekko zbrązowieje, 7 do 10 minut.
Kiełbasę przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe; na patelni pozostawić olej.
Ubij razem jajka, mleko, szczypiorek, sól i pieprz. Wymieszać z kiełbasą i ziemniakami. Odstawić.
Doprowadzić patelnię do średnio wysokiego ciepła.
Dodaj pory i smażyć w oleju zarezerwowane, aż zmiękną, 1 do 2 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać masę jajeczną i wymieszać do połączenia. Gotować 1 minutę, następnie delikatnie wymieszać w 1/2 filiżanki fontiny i parmezanu. Gotować bez mieszania, aż krawędzie frittaty zostaną ustawione, a środek nadal będzie nieco miękki, około 2 minut (krawędzie powinny wyglądać na twarde, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta; górna warstwa powinna wyglądać na mokrą).
Posypać pozostałe 1/4 Puchar fontina na górze i przenieść patelnię do nagrzanego piekarnika.
Piec, aż jajka są w pełni ustawione, a góra jest jasnobrązowy, 5 do 7 minut. Jeśli top Nie rumiane, Frittata broil o 5 w. od elementu grzejnego, utrzymując uchylone drzwi piekarnika, aż do lekko złotego, około 1 minuty.
Pokrój frittatę na kliny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.