Frittata Antioquena
Frittatan Antioquena może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis posiłek rano. Na 64 centy za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 235 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Dwie osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Mieszanka oleju canolan, chleba, jaj i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Spróbuj Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), Frittatan ai peperoni (papryka Frittata), oraz Zielona Frittata: Frittata con le Erbe podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Chleb pokroić w kostkę i rozłożyć na patelni.
Piec przez 5 do 7 minut, aż złociste i opiekane. Odłóż na bok.
Posmarować olejem patelnię nieprzywierającą i umieścić na średnim ogniu.
Dodać chorizo i gotować, aż całkowicie rumiane, rozbijając go drewnianą łyżką, około 5 minut.
Przełożyć na papierową płytkę wyłożoną ręcznikiem i odstawić na bok.
Dodaj babki do patelni i gotuj do zrumienienia, 3 do 4 minut, często mieszając.
Przełóż plantany na papierową płytkę wyłożoną ręcznikiem.
Jajka ubić w dużej misce, dodać ugotowane chorizo i plantany; doprawić solą i pieprzem. Delikatnie mieszać, aby włączyć.
Masło rozpuścić na patelni na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę jaj, przechylając patelnię tak, aby jajka rozłożyły się na cienką warstwę. Gdy zobaczysz jajka na wierzchu przykryj patelnię i gotuj do całkowitego ustawienia i ugotowania, około 10 minut. Ostrożnie przełóż frittatę na naczynie do serwowania, pokrój w kliny i podawaj z kostkami chleba posypanymi na wierzchu.