Frijoles I
Frijoles mogę być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 162 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka sera cheddar, pieprz, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Frijoles de lan Olla, Frijoles A La Charra, oraz Frijoles y Chorizo.
Instrukcje
Fasolę pinto namoczyć przez noc w 1 litrze wody.
Fasolę umieścić w dużym rondlu i dodać wodę do przykrycia.
Dodać cebulę, czosnek, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na średnim ogniu, aż fasola będzie miękka, około 1 do 2 godzin.
Dodaj dodatkową wodę do patelni w razie potrzeby, aby zapobiec przypaleniu.
Fasolę rozgnieść masą ziemniaczaną i wymieszać z masłem. Kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i masło zostanie wchłonięte. Dostosuj przyprawy do smaku.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozprowadzić mieszaninę fasoli do naczynia do pieczenia 9x13 cali, i posypać rozdrobniony ser na górze.
Piec przez 15 minut lub do rozpuszczenia sera.