Francuski w mgnieniu oka: łatwe niesamowite bakłażan Tian
Francuski w mgnieniu oka: łatwe niesamowite bakłażan Tian może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,73 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 20g białka, oraz 45 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz Parmigiano reggiano, bakłażany, mozzarellę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: Campanelle z kawiorem z bakłażana, Francuski w mgnieniu oka: łatwe suflety śniadaniowe z dyni i klonu, oraz Francuski w mgnieniu oka: łatwy-omlet z cukinią, kozim serem i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój bakłażana na 1/2-calowe rundy. Wrzucić bakłażana z solą w dużym durszlaku i pozostawić do siedzenia i spuścić w zlewie na 30 protokół.
Rozgrzej kocioł. W dużej misce, ubij razem oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, czosnek i pieprz. Bez płukania bakłażana, wrzucić je z vinaigrette, i niech marynować przez 15 protokół. Ułóż plasterki w jednej warstwie na dużej nieprzywierającej blasze do pieczenia (może być to konieczne w partiach). Dusić przez 12 minut. Odwróć plastry bakłażana łopatką. Piecz jeszcze 12 minut.
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Miejsce 2 łyżki sosu marinara w dolnej części każdego z 4 okrągłych au gratin potraw. Podziel plastry bakłażana między 4 potrawy. Top każde danie z 1/4 szklanki sosu marinara. Następnie podziel kawałki mozzarelli między 4 potrawy, a na koniec Parmigiano Reggiano.
Umieść zapiekane naczynia na obramowanej blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie wycieki, i piec przez 30 minut, aż sos marinara jest bulgotanie, i ser topi.
Niech Tiany odpoczywają przez 10 minut.
Skropić 1 łyżeczką sosu pesto na tian i podawać.