Francuski gulasz z soczewicy i Portabelli

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj francuskiego gulaszu z soczewicy i Portabelli. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 15g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka wina, marchew, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Francuska Zupa/Gulasz Z Soczewicy, Złoty Francuski gulasz z soczewicy od Oh She Glows Every Day, oraz Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia.
Instrukcje
Dodaj trochę wody, jeśli chcesz, aby zapobiec przywieraniu. Mieszać cebulę, aż zaczną brązowieć (idziemy do karmelizowanej cebuli bez oleju), o 5 protokół. Następnie dodać czosnek i grzyby i gotować, przykryte, ale mieszając od czasu do czasu, aż grzyby uwolnią swoje soki.
Dodaj 4 szklanki bulionu warzywnego (użyłam bulionu Un-Chicken Z Imagine Foods, ale możesz użyć swojego ulubionego bulionu). Wymieszać z soczewicą i pozostałymi składnikami, z wyjątkiem wina i soli. Przykryć i gotować, aż soczewica są po prostu miękkie (byłoby al dente, gdyby były makaron), o 20 protokół. Gdy soczewica są ledwo miękkie, dodać czerwone wino. (Użyłem ładnego, ale niedrogiego Merlota, ale możesz używać wszystkiego, co chcesz, o ile jest to wino, które możesz pić-nie jedno z tych okropnych "Win do gotowania", które znajdziesz w sklepie spożywczym. Jeśli nie pijesz wina, możesz to pominąć, ale lubię smak, jaki nadaje gulaszowi.) Jeśli potrzeba więcej płynu, dodaj trochę więcej bulionu. Sprawdź przyprawy i dodaj sól do smaku. Przykryć i dusić, aż soczewica i warzywa są miękkie, co najmniej 15 więcej minut.