Francuski gulasz z soczewicy i Portabelli

Francuski gulasz z soczewicy i Portabelli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj francuskiego gulaszu z soczewicy i Portabelli. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 15g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka wina, marchew, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Francuska Zupa/Gulasz Z Soczewicy, Złoty Francuski gulasz z soczewicy od Oh She Glows Every Day, oraz Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia.

Instrukcje

1
Dodaj trochę wody, jeśli chcesz, aby zapobiec przywieraniu. Mieszać cebulę, aż zaczną brązowieć (idziemy do karmelizowanej cebuli bez oleju), o 5 protokół. Następnie dodać czosnek i grzyby i gotować, przykryte, ale mieszając od czasu do czasu, aż grzyby uwolnią swoje soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
2
Dodaj 4 szklanki bulionu warzywnego (użyłam bulionu Un-Chicken Z Imagine Foods, ale możesz użyć swojego ulubionego bulionu). Wymieszać z soczewicą i pozostałymi składnikami, z wyjątkiem wina i soli. Przykryć i gotować, aż soczewica są po prostu miękkie (byłoby al dente, gdyby były makaron), o 20 protokół. Gdy soczewica są ledwo miękkie, dodać czerwone wino. (Użyłem ładnego, ale niedrogiego Merlota, ale możesz używać wszystkiego, co chcesz, o ile jest to wino, które możesz pić-nie jedno z tych okropnych "Win do gotowania", które znajdziesz w sklepie spożywczym. Jeśli nie pijesz wina, możesz to pominąć, ale lubię smak, jaki nadaje gulaszowi.) Jeśli potrzeba więcej płynu, dodaj trochę więcej bulionu. Sprawdź przyprawy i dodaj sól do smaku. Przykryć i dusić, aż soczewica i warzywa są miękkie, co najmniej 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
SoczewicaSoczewica
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn